5 t/m 20 april 2024

UNIEKE, MUZIKALE SAMENWERKING DOOR HEEL LIMBURG

Een unieke samenwerking staat in de startblokken door heel Limburg. Provincie, gemeenten, podia, muziekscholen, amateurkunst en onderwijsinstellingen slaan de handen ineen om aan de groeiende behoefte aan jazz en aanverwante muziekstijlen te voldoen. Samen wordt er gebouwd aan een regionale muziek community voor alle Limburgers en muziekliefhebbers ver daarbuiten, gericht op vermaak en inspiratie, voor zowel makers als luisteraars en bezoekers. 

Musici en publiek zitten op de eerste rij in muzikaal Limburg

Internationale topmusici, lokale opkomende talenten, maar ook onderwijsinstellingen ontmoeten elkaar op gelijke voet. Belangrijk onderdeel van de samenwerking is een diepe sociale verankering in de Limburgse gemeenschap middels workshops en concerten. 

Partners zijn vooraanstaande podia, de gemeente Maastricht, de provincie Limburg, aangevuld met Stichting Jazz Maastricht als servicepartner. 

Als eerste stap wordt vanaf 2022 jaarlijks een interstedelijk jazzfestival gerealiseerd in diverse Limburgse steden en regio’s: JazzOUT Fest Limburg 2022. Een baanbrekend platform waarbij publiek en maker kunnen profiteren van een buitengewone uitwisseling van kennis en het delen van de liefde voor muziek. In de negen dagen vóór Pasen worden concerten afgewisseld met een educatief en maatschappelijk festivalprogramma. De organisatie ligt in handen van Stichting Intercity Jazz Limburg (StIJL).