1 t/m 9 april

© Caroline van der Schaaf

Muzikant voor één dag

‘Muzikant voor één dag’ is speciaal voor het festival ontwikkeld door de Kobranie-improvisatie workshopleiders. De Kobranie-methode is een speelse manier om de basis van het ‘samen muziek maken’ op een laagdrempelige wijze te ontdekken waarbij een muzikale achtergrond niet vereist is om volwaardig deel te kunnen nemen. Zowel schooljeugd, vakstudenten als zzp’ers in het muziekvak krijgen de kans om voorafgaand en tijdens JazzOUT Fest Limburg 2022 improvisatieworkshops volgens de Kobranie-methode te volgen. Zo worden ze ‘Muzikant voor één dag’! Het resultaat kan bijvoorbeeld worden beluisterd op 2 april in De Maaspoort in Venlo tijdens het festivalprogramma met de leerlingen van het Valuas College.

Over Kobranie

De Kobranie-methode is een inspirerende en speelse manier om samen tijdens een workshop de basis van improviseren op een laagdrempelige manier te ontdekken. Deze methode wordt aan studenten van het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium Maastricht gegeven. De deelnemers worden in een halve cirkel opgesteld. Na een introductie van de workshopleider, waarbij verschillende tekens (handgebaren, kleuren, woorden, bordjes, etc.) worden uitgelegd en geoefend, zijn de spelers binnen korte tijd in staat om zelf de muzikale inhoud te bepalen en de groep te dirigeren. Zo ontstaan er spelenderwijs spontane composities. Dit levert een hoge mate van artistieke vrijheid, creativiteit en vooral plezier op. Neem je instrument mee (of niet) en maak het zelf mee. Ben je muzikant en wil de Kobranie methode zelf beleven? In Venlo en Weert worden tijdens het festival onder meer Kobranie-workshops aangeboden.

Venlo: Workshops voor muzikanten en muziekdocenten

Op zaterdag 2 april speelt het festival zich af in Venlo waar, tussen 12.30 uur en 16.00 uur, een workshopserie voor muzikanten en muziekdocenten in De Maaspoort plaatsvindt. Mede mogelijk gemaakt door Lokaal C.

12.30-14.30 uur Percussie/Braziliaanse muziekworkshop
15.00-16.00 uur Improvisatieworkshop Kobranie
18.30-02.00 uur JazzOUT Fest Limburg Venlo 2022.

Toelichting
12.30-14.30 uur Percussie/Braziliaanse muziekworkshop met Roda da Holanda Laat je inspireren door een van de beste Braziliaanse band in Nederland! Roda da Holanda viert Braziliaanse muziek en neemt je rechtstreeks mee naar een sambafeest in Rio de Janeiro. Leer in deze onvergetelijke workshop over de ‘samba de roda’ waar muzikanten spelen rond een tafel omringd door het publiek, met bijzondere ritmes en percussie-instrumenten.
15.00-16.00 uur Improvisatieworkshop Kobranie
Tijdens een workshop gaan de deelnemers aan het werk met de Kobranie-methode.

Inschrijving
Wil je je hiervoor inschrijven, stuur dan een mail naar producer@jazzoutfest.com vóór 30 maart 2022 (beperkt aantal plaatsen). Deelname is gratis. Vermeld in de e-mail volgende informatie: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en of je muziekdocent, ZZP’er in het muziekvak, conservatoriumstudent of amateurmusicus (niveau B) bent. Welk instrument bespeel je en neem je een instrument mee? In welke workshop heb je interesse? Percussie/Braziliaanse muziekworkshop / Improvisatieworkshop Kobranie / Beide workshops Bezoek je na de workshops het festival? Ja, alleen de Kobranie uitvoering / Ja, het hele festival / Nee, en ook geen Kobranie-uitvoering

Weert: Improvisatieworkshop

Op zaterdag 9 april worden er in De Bosuil in Weert tussen 12.30-14.30 uur, Kobranie-workshops georganiseerd. Wil je je hiervoor inschrijven, stuur dan een e-mail naar producer@jazzoutfest.com vóór 30 maart 2022 (beperkt aantal plaatsen). Deelname is gratis. Vermeld in de e-mail onderstaande informatie: naam, e-mailadres, telefoonnummer en woonplaats. Welk instrument bespeel je en neem je een instrument mee?