1 t/m 15 april 2023

New Cool Collective

Stil staan is geen optie als je de swingende jazz, dance, latin, salsa en afrobeat hoort van New Cool Collective. Dit zullen ze wederom bewijzen op zaterdag 15 april in Venlo. 

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Het is een unieke combinatie die al snel leidt tot het achtkoppige New Cool Collective. In de loop der jaren speelt de groep wereldwijd op podia van de hipste clubs en festivals en werkten ze samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco en Thierno K. 

Ondertussen is New Cool Collective al meer dan 25 jaar een begrip in het Nederlandse muzikale landschap. In 2018 vierde de band haar jubileum met album ‘Dansé Dansé’ waarmee de groep terugkeert naar waar het allemaal begon; de dansvloer. In 2021 verscheen hun laatste album ‘Yunikon’, een minstens even dansbaar album waar we tijdens het concert veel van gaan horen. Bereid je maar alvast voor want de voetjes gaan van de vloer!

Line-up:
Benjamin Herman: saxofoon
Rory Ronde: gitaar
Joost Kroon: drums
Frank van Dok: percussie
Jos de Haas: percussie
Willem Friede: toetsenist
Leslie Lopez: bas
David Rockefeller: trompet