1 t/m 15 april 2023

JOC Gaat Vreemd in Limburg

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) gaat samen met Pop in Limburg, Jazz Maastricht, Stichting Nieuwe Helden en het Zomerparkfeest op zoek naar avontuurlijke Limburgse muzikanten die open staan voor experiment. Voor het project ‘JOC gaat Vreemd’ trekt de bigband naar Limburg om met artiesten uit diverse disciplines en windstreken muziek te maken. De muziek van de gastartiesten staat in dit project centraal en de bigband stelt zich op als muzikale sparringpartner om bigband bewerkingen te maken van hun muziek. Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens een korte tour op diverse podia in Limburg, waaronder op het Zomerparkfeest in Venlo.

Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 24 Maart 2023 aanmelden via jazzorchestra.nl.

De kick-off vindt plaats tijdens JazzOut Fest Limburg op 12 april in Kumulus Theater Maastricht. De geselecteerde muzikanten zullen dan samen met enkele leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw deelnemen aan een jamsessie om hun eigen muzikale project om te toveren naar big band formaat. 

Jazz Orchestra of the Concertgebouw 
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse en bevindt zich in de top van Europa. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met bekende (jazz)musici als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Het orkest hecht waarde aan talentontwikkeling & innovatie en doet dat op verschillende manieren en voor verschillende leeftijdsgroepen, zowel binnen als buiten de jazzmuziek. Zo kent de bigband het projecten ‘JONG JOC’, waar jonge getalenteerde muzikanten de jeugdafdeling van het jazzorkest vormen en ‘Jazz Influencers’, waar ze de nieuwe generatie jazzmusici een platform geven. Ook trekt het orkest langs de conservatoria met de Big Band Academy om zo conservatoriumstudenten de kans te geven om in het jazzorkest te spelen.