1 t/m 15 april 2023

Fringe orchestra ft. lander gyselinck

Dit jaar duikt Fringe Orchestra in de grooves en klankwereld van de vindingrijke Belgische drummer en componist Lander Gyselinck. Gyselinck is de spil in het web van verschillende muziek projecten waar hij de grenzen binnen en buiten de jazz opzoekt. Zo is hij o.a bekend van de avant-garde jazzband STUFF. waar hij zijn drumwerk met zijn liefde voor hiphop combineert, LAB Trio en Ragini Trio.

Dat hij tot een van de meest veelbelovende jazz talenten behoort bewijzen de talloze awards die hij heeft ontvangen zoals de Toots Thielemans Jazz Award, de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek en de Vlaamse Music Industry Awards.

Opgebouwd uit topstudenten en alumni van het conservatorium wordt iedere editie de bezetting voor een nieuwe gastsolist op maat gemaakt. Dit alles gebeurt onder leiding van artistiek leider Jesse Passenier, die de formatie zowel dirigeert als ervoor arrangeert. Het deelde het podium met artiesten als vocalist Camille Bertault turntablist DJ Vindictiv, trompettist Carlo Nardozza, de saxofonisten Frank Deruytter en Reiner Witzel en Bex Burch. Van jazz en funk, tot wereldmuziek, chanson, electro en hiphop, Fringe Orchestra durft, schuurt, laat dansen, overdondert en inspireert. Het grensgebied is waar het gebeurt.