1 t/m 15 april 2023

Avishai Cohen (tpt) & Shai maestro

Op zaterdag 8 april komen de Israëlische trompettist Avishai Cohen en jazzpianist Shai Maestro naar Parkstad Limburg Theaters in Heerlen met een speciaal gecureerd project. Beide artiesten staan bekend om hun kenmerkende geluid en behoren tot de top van hedendaagse jazz.

Avishai Cohen (trompet)
Avishai Cohen wordt wereldwijd erkend als een muzikant met een eigen geluid en een zoekende geest die al snel de harten van jazzliefhebbers voor zich wist te winnen. Cohen combineert de melancholieke muzikale ondertoon van zijn vaderland Israël met Amerikaanse jazz. Dat doet hij zowel in zijn eigen composities als in eigen interpretaties van muziek van onder meer Dizzy Gillespie, Charles Mingus en Ornette Coleman.  

Al vanaf zijn tiende speelde hij solo’s in bigbands en verhuisde van Israël naar Boston om te gaan studeren aan het Berklee College of Music. Zijn laatste album Naked Truth bracht hij uit in 2022 waarop je een rauwe schoonheid en kwetsbaarheid vindt in Avishai Cohens trompetgeluid.

Shai Maestro
De Israëliër Shai Maestro is een van de meest getalenteerde pianisten van zijn generatie. Sinds zijn debuut met zijn eigen trio in 2011 maakt Shai wereldwijd indruk met zijn vloeiende, harmonieuze en meditatieve geluid. Shai begon op vijfjarige leeftijd met klassiek piano. Nadat hij op zijn achtste Oscar Peterson hoorde raakte hij verslingerd aan jazz. In zijn werk mengt hij jazz met invloeden uit de oosterse muziek, onder meer uit zijn geboorteland Israël. Tot 2011 was hij de vaste pianist van bassist Avishai Cohen.

Met zijn laatste twee albums op het gerenommeerde label ECM, geproduceerd door Manfred Eicher, maakt Shai Maestro onmiddellijk deel uit van de rij beroemde jazzpianisten die het label hebben gedefinieerd zoals Keith Jarrett, Paul Bley en Chick Corea. Het meest recente album van Shai, Human, bracht hij uit in 2021 en is filmisch, uitdagend maar toch toegankelijk en herkenbaar in elke emotie.